Zonnepanelenreiniging

Als u zonnepanelen heeft geplaatst, wilt u hier natuurlijk een optimaal rendement mee behalen.
Erg belangrijk is dat u uw zonnepanelen laat reinigen, niet alleen om uw maximale rendement te behalen, maar ook om de optimale levensduur van uw zonnepanelen te garanderen.

Reerink schoonmaak & onderhoud heeft ruim 40 jaar schoonmaakervaring in regio Twente. Wij verzorgen graag de schoonmaak van zonnepanelen op uw kantoor, woning, bedrijf of appartementencomplex.

Waarom is het belangrijk om uw zonnepanelen te laten reinigen ?

Stof, vogelpoep en ander vuil verontreinigen uw zonnepanelen, waardoor het rendement snel achteruit gaat. Veel eigenaren denken dat een flinke regenbui de zonnepanelen volledig schoonspoelt, dit is echter onjuist !

Vervuiling, zoals fijnstof en bladeren kan er zelfs voor zorgen dat een deel van uw zonnepanelen oververhit en onherstelbaar beschadigd raakt.

Voordelen van het reinigen van uw zonnepanelen

Het reinigen van uw zonnepanelen heeft de volgende voordelen:

  • hoger rendement van uw panelen
  • langere levensduur
  • schoner dak
  • deze investering verdient zichzelf snel terug door het hogere rendement

Duurzame werkwijze

Wij reinigen uw zonnepanelen met osmosewater van hoge kwaliteit. Osmosewater is gedemineraliseerd water. Er worden verder geen schoonmaakmiddelen gebruikt die van invloed kunnen zijn op de werking van de zonnepanelen. Daarnaast is het reinigen met Osmosewater niet belastend voor het milieu.

Naast het reinigen van zonnepanelen kunt u bij ons terecht voor een breed dienstenpakket op het facilitaire vlak. U kunt hierbij denken aan regulier schoonmaakwerk, ‘uurtje poetsen’, tuinonderhoud, vloeronderhoud en glasbewassing.

Reerink schoonmaak & onderhoud staat voor een betrokken, betrouwbare en duurzame schoonmaakpartner.

Offerte aanvragen Vrijblijvende afspraak maken