Vloeronderhoud

Iedere vloer heeft onderhoud nodig. Afhankelijk van de vloersoort moet gekeken worden naar wat de beste manier van onderhoud is, hierbij is de nodige vakkennis vereist.

De duurzaamheid van uw vloer is sterk afhankelijk van het onderhoud ervan. Zo gaan linoleumvloeren die goed worden onderhouden wel 20 à 30 jaar mee !

Specialisten op het gebied van vloeronderhoud

Elke vloer heeft zijn eigen speciale behandeling nodig. U kunt hierbij onder andere denken aan:

  • onderhouden en behandelen linoleumvloeren
  • tapijtreiniging
  • marmer kristalliseren
  • houten sportvloer oliën

Naast het jaarlijks onderhoud van vloeren kunnen wij u ook met de dagelijkse of wekelijkse onderhoud ondersteunen. Wij onderhouden uw vloeren inclusief alle benodigde machines en materialen, exclusief krachtige vloerreinigers en vloerwassen.

Linoleum vloeren


Linoleum is een natuurproduct dat uitstekend beschermd kan worden met drie soorten polymeerwaslagen (hoogglans, zijdeglans en mat), afhankelijk van uw wensen.
Zo houdt u niet alleen de vloer mooi, hij is daardoor ook gemakkelijk schoon te houden.
Werkwijze
Na een eerste intensieve behandeling waarbij we drie lagen aanbrengen, is de vloer eenvoudig periodiek (1x per jaar) te behandelen, waarbij slechts één nieuwe laag wordt aangebracht.

Tapijtreiniging

Bij Reerink schoonmaak & onderhoud maken we gebruiken van verschillende reinigingsmethoden.
De methodes die we toepassen zijn de sproei extractie methode en de Bonnet methode.

Bij de sproei extractie methode wordt een mengsel van water en reinigingsmiddel onder druk in het tapijt gesproeid. Vervolgens zuigt de tapijtreiniger de vloeistof met het aanwezige vuil weer op.
Deze reinigingsmethode is geschikt voor gemiddelde tot grote vervuiling.

Bij de Bonnet methode, ook wel droge methode genoemd, wordt het tapijt eerst grondig gezogen, waarna het ingespoten wordt met een reinigingsmiddel. De oppervlakkige vlekken worden verwijderd met behulp van een éénschijfmachine. Op de ronddraaiende schijf van deze machine wordt een pad bevestigd, deze kan van witte katoen of van microvezel zijn.
Met deze pad wordt het aanwezige vuil opgenomen. Tijdens het proces zal de pad regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig worden vervangen.
De Bonnet methode is niet geschikt voor dieptereiniging, waarbij de vervuiling diep in de polen zit.
Voor oppervlakkige vlekken en wanneer het te reinigen oppervlakte snel weer in gebruik moet worden genomen, is dit een uitstekende methode.

Marmer kristalliseren

Bij kristalliseren van natuurstenen vloeren (marmer, travertin of hardsteen) verandert de structuur van de toplaag van de steen, maar heft geen beschadigingen en niveauverschillen op.
Naast het terugbrengen van de oorspronkelijke uitstraling van uw natuurstenen vloer, kunnen we met behulp van kristalliseren ook een eventuele aanwezige cementsluier verwijderen.
Bijkomend voordeel van het kristalliseren is dat de toplaag van het natuursteen dichter en slijtvaster wordt.

Kristalliseren is alleen geschikt voor kalkhoudend natuursteen.
Een voordeel van kristalliseren t.o.v. restauratie of slijpen en polijsten is de lage kosten.

Ons werk is altijd maatwerk. Wat uw wensen ook zijn en wat de mogelijkheden zijn bij de vloer die u heeft wij kunnen u helpen.

Offerte aanvragen Vrijblijvende afspraak maken