MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is het ondernemen dat gericht is op economische prestaties (winst) met respect voor de sociale kant (mensen) binnen ecologische randvoorwaarden (onze planeet). Duurzaam ondernemen is meer dan alleen milieuvriendelijk handelen; het is de basis van een businessmodel dat gericht is op het ordentelijk achterlaten van de wereld, van je bedrijf voor je kinderen.

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid

Wij hebben in ons bedrijf een centrale rol weggelegd voor duurzaamheid. In praktijk betekent dat, dat wij tot in detail milieubewust schoonmaak en onderhoud verrichten.  Daarnaast willen wij als bedrijf maatschappelijk betrokken zijn.

Wij leveren onze bijdragen door o.a. onderstaande maatregelen:

 • Milieubewust schoonmaken
  Uiteraard is voor ons werk het gebruik van schoonmaakmiddelen noodzakelijk.In samenwerking met onze leveranciers zetten wij ons in voor het gebruik van schoonmaakmiddelen die géén belasting zijn voor het milieu.  De producten waarmee we werken zijn ecologisch en biologisch vervaardigd.
 • Flacons
  Onze schoonmaakmiddelen worden geleverd flacons die wij als het mogelijk is hergebruiken door ze opnieuw te vullen. Wanneer hergebruiken niet meer mogelijk is, dan zorgen wij ervoor dat deze op de juiste wijze worden ingezameld en verwerkt.
 • Milieuvriendelijke microvezels
  Voor onze schoonmaakwerkzaamheden in o.a. kantoren maken we gebruik van een modern systeem;  ‘het microvezel schoonmaaksysteem’.  Dit systeem heeft als groot voordeel dat voor het onderhoud aan interieur géén of zeer weinig chemicaliën worden gebruikt. Het is dan ook zeer milieu – en mensvriendelijk.
 • Werkkleding
  Onze medewerkers zijn allen voorzien van werkkleding. Het grootste deel van onze werkkleding is van gerecyclede en biologische katoen.
 • Indicatie sociale werkvoorziening
  Wij vinden het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven op een baan. Onder directe begeleiding van onze job – coach kunnen wij zorgdragen voor het inzetten van collega’s met een indicatie sociale werkvoorziening.
 • Veiligheid van onze medewerkers
  Om de veiligheid van onze glazenwassers te waarborgen hebben wij een Tuckerpolesysteem. Het Tuckerpolesysteem is een telescopisch warmwaterglasbewassingssysteem, hiermee kunnen hoogtes van 15 meter worden bereikt.  Onze medewerkers hoeven dan geen trappen en laders te gebruiken.

  Naast het glazen wassen kan het Tuckerpolesysteem ingezet worden voor Trespa – gevelbeplating, houtwerk en zonnepanelen reinigen.

 • Inzetten osmosewater
  Wij hebben een eigen osmose installatie van 5000 liter. Hier wordt uit leidingwater alle zouten, metalen, mineralen en kalk gefilterd. Het product wat overblijft wordt gedemineraliseerd water of osmose water genoemd.

  Met behulp van osmose water kunnen allerlei materialen (glas, aluminium, Trespa, kunststof etc.) tot in de poriën worden gereinigd, waarna de oppervlakten streeploos en vlekvrij opdrogen.

  Lokale bedrijven kunnen bij ons osmosewater tappen, zodat ook zij gebruik kunnen maken van deze milieuvriendelijke manier van schoonmaken.

  Wilt u ook gebruik maken van ons osmosewater, neem dan contact met ons op via telefoon 074- 242 20 20 of via mail info@reerinkschoonmaak.nl.

Waarom hebben wij een MVO beleid:

 • het loont; MVO draagt bij aan onze financiële prestatie. Zowel wijzelf als onze opdrachtgevers vinden het steeds belangrijker om samen te werken met bedrijven die zich bewust duurzaam handelen.
 • het moet; om een betere wereld achter te laten voor de volgende generaties.
 • het hoort; niet alleen financiële overwegingen spelen een rol bij het MVO, veel bedrijven doen het omdat zij een steentje bij willen dragen aan de maatschappij. Ze willen het milieu niet te veel belasten.

Houdt u zich als bedrijf nog niet bezig met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen ?
Voor meer informatie kijk dan eens op de website van MVO Nederland; www.mvonederland.nl

 

Hoe kunnen wij u helpen uw eigen duurzaamheid te verhogen ?

Zonnepanelenreiniging
U heeft voor zonnepanelen gekozen om op een duurzame manier uw stroom op te wekken.
U wilt dan ook een optimaal rendement bereiken.

Veel eigenaren denken dat zonnepanelen volledig worden schoongespoeld door een flinke regenbui. Dit is echter onjuist ! Stof, vogelpoep en ander vuil blijven achter, waardoor het rendement snel achteruit gaat.
Naast de viezigheid die achterblijft, kan vervuiling zoals fijnstof en bladeren ervoor zorgen dat een deel van uw zonnepanelen oververhit en onherstelbaar beschadigd raakt.

Goed en regelmatig reinigen van uw zonnepanelen is dus van essentieel belang.

Zonnepanelenreiniging heeft de volgende voordelen:

 • Hoger rendement
 • Langere levensduur
 • Schoner dak
 • Door het hogere rendement verdient de investering zichzelf eerder terug

Wilt u meer informatie over het reinigen van uw zonnepanelen, neem dan contact met ons op, ons  telefoonnummer is 074- 242 20 20 of een mail sturen naar info@reerinkschoonmaak.nl.

 


Sustainable Development Goals voor Reerink Schoonmaak & Onderhoud B.V. 

3 Good health and well – being
Gezondheid en welzijn
Voor Reerink Schoonmaak & Onderhoud zijn gezondheid, zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid, en veiligheid erg belangrijk.
Wij hebben een coach intern, die medewerkers als het nodig is kan bijstaan, bij bijvoorbeeld het verwerken van het verlies van een geliefde.
Wij nemen gezamenlijk deel aan verschillende sportevenementen.
Onze medewerkers krijgen de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen aangeboden, zodat zij hun werk veilig kunnen uitvoeren.

4 Quality education
Goed onderwijs
Wij hebben intern onze eigen scholingsruimte, waar onze medewerkers worden opgeleid. Elke medewerker wordt opgeleid om het Diploma Basisopleiding Schoonmaken te behalen.
Voor elke medewerker apart wordt er jaarlijks bekeken of zijn of haar functie het verlangt dat er aanvullende cursussen of studies worden aangeboden.

5 Gender equality
Gelijkheid

Gelijke lonen voor mannen en vrouwen in dezelfde functie.

6 Affordable and clean energy
Duurzame en betaalbare energie
Op dit moment maken wij gebruik van de diensten van Pure Energy. Een partner die 100 % groene energie levert. Daarnaast leveren zij CO2- gecompenseerd gas.

8 Decent work & economic growth
Banen en economische groei
Wij bieden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans op een baan.
Daarnaast investeren wij in duurzame inzetbaarheid en een leven lang leren.

12 Responsable consumption & production
Duurzame productie en verantwoordelijke consumptie
Wij werken met schoonmaakmiddelen die niet belastend zijn voor het milieu. Deze zijn allen voorzien van een eco/bio label. Het wc papier, papieren handdoekjes en overig papieren poetsmateriaal wat we  gebruiken is voorzien van een ecolabel en een fsc keurmerk.
Onze medewerkers werken daarnaast met doseerbare verpakkingen, zodat verspilling zo veel mogelijk wordt tegen gegaan.

13 Climate action
Klimaatverandering
In ons kantoor voeren wij een aantal veranderingen door om ervoor te zorgen dat wij minder belastend werken voor het milieu. Wij gaan minder energie verbruiken door het gebruik van led lampen.
Onze schoonmaakwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd met materialen die niet belastend zijn voor het milieu. Daarnaast zullen onze medewerkers werken in werkkleding van gerecyclede en biologisch katoen.

17 Partnerships for the goals
Partnerschappen
Om onze doelen te bereiken op het gebied van duurzaamheid gaan wij verschillen partnerschappen aan. Een voorbeeld hierbij is het afnemen van energie en gas van Pure Energie.

Ons pensioenfonds houdt zich bezig met verantwoord beleggen, hierdoor worden de pensioenen voor onze medewerker op een verantwoorde manier bewerkstelligt.
Bij verantwoord beleggen moet je denken aan beleggen in bedrijven die maatschappelijk verantwoord werken en goed zijn voor hun personeel.
Ze beleggen niet in bedrijven die kernwapens, chemische wapens, biologische wapens, antipersoonsmijnen of clusterbommen maken. Tevens beleggen ze niet in bedrijven die arbeidsnormen overtreden, mensenrechten schenden, het milieu verpesten of corrupt zijn. Tevens beleggen ze niet in leningen en obligaties van landen die volgens de VN iets verkeerd doen, ‘het uitsluitingsbeleid’.